1. Eşya Ambalajlama
Nakliyat firması tarafından eşyalarınız ambalajlanır. Bu işleme evinizdeki tüm eşyalar dâhildir. Böylelikle eşyalarınızın hasarsız şekilde taşınması sağlanır. Ambalajlama hizmeti için ek ücret talep edilmez.
2. Eşyaların Araca Yüklenmesi
Ambalajlanan ve toplanan eşyalar, uygun personel sayısı ile araca düzenli şekilde yüklenir. Eşyaların araca yüklenmesi esnasında evinizin durumuna göre asansör hizmeti gerekirse, ek ücret talep edilebilir.
3. Eşyaları Boşaltma
Düzenli bir şekilde araca yerleştirilen ve yeni adresine ulaşan eşyalarınız, dikkatli bir şekilde yeni evinize boşaltılır. Yine eşyaların yeni adresinize boşaltılması esnasında asansör ya da bina merdiveni seçimi yapılarak gerekli bilgilendirme yapılacaktır.
4. Eşyaları Yerleştirme
Eşyaların yeni adresinize boşaltılması esnasında istediğiniz yere yerleştirilir. Firmaya eşyalarınızın nereye yerleştirileceği konusunda bilgi vermeniz yeterli olacaktır. Evden eve taşımacılık hizmetine eşya yerleştirme dahildir.
5. Eşyaların De-Montaj ve Montajının Yapılması
Taşınmak için anlaştığınız firma, de-montaj ve montaj gerektiren eşyalarınız için de hizmet vermektedir. Sökülmesi ve takılması gereken eşyalarınız yeni adresinize uygun şekilde nakledilecektir.
Evden Eve Taşımada Nelere Dikkat Edilmeli?
Oldukça stresli bir süreç olan evden eve nakliyat, hele bir de şehirler arası ise, insanın kafasında kırk tilki dolanmaya başlıyor. Eşyalar kırılıp dökülmeden gider mi? Nakliye firması güvenilir mi? Daha birçok soru işareti ile beyin fırtınası yapmıyorum diyen yalan söyler. Herkese nasip olmayan evden eve taşımada nelere dikkat edilmeli sorusunun yanıtını sizlere aktarıyoruz. Demedi demeyin, her bir öneriyi iyi dinleyin…
1.Sağlıklı iletişim kurun
Nakliyat firması ile taşınacak eşyalarınız hakkında detaylı görüşme yaparak kaliteli iletişim sağlamanız, istekleriniz doğrultusunda bir süreç hazırlar.
2.Eşyalarınızın listesini yapın
Yeni taşınacağınız adrese götürmeyi planladığınız eşyaların listesini yapın. Artık kullanmayı düşünmediğiniz eşyalarınızdan kurtulun ve gereksiz yer kaplamasına mani olun. Eşya listenizi nakliye firması ile fotokopisini paylaşın. Böylece, taşınma sonrasında karşılaşabileceğiniz, biz görmedik, öyle bir eşya yoktu gibi mazeretlerden kurtulmuş olursunuz.
3.Taşıma yapacak olan aracın plakasını isteyin
Bazı nakliyat firmaları sizinle anlaşma sağladıktan sonra, faklı nakliye şirketine yönlendirmekte ve sorun çıkmaktadır. Bu nedenle, aracın plakasını isteyerek başka araç kabul etmediğinizi ifade ederek, eşyanızı garantiye alabilirsiniz.
4.Sigortalı Nakliyat Talep Edin
Özellikle şehirlerarası nakliyat yapacak olanlar mutlaka sigortalı taşımacılık talebinde bulunmalıdır. Elbette bu şehir içi nakliyatta risk yok demek değildir. Sigorta yapılan eşyalarınıza zarar gelmesi durumunda nakliye şirketi, zararın %80’ini size öder. Kısmi hasarlar sigorta tarafından karşılanmazken yangın, sel, deprem ve kaza gibi durumlarda sigorta geçerlidir.
En Kolay Ev Nasıl Taşınır?
Uzun süreli bir mola verilmiş taşınma sürecine yeniden giriş yapmak üzereyseniz, en kolay ev nasıl taşınır sorusunun yanıtı için birkaç püf noktaya dikkat etmenizde fayda var.
Plan Yapın
Taşınma kararı aldıktan sonra öncelikle plan yapmanızda fayda var. İster kâğıt üzerinde isterseniz kafanızda oluşturacağınız taşınma planı ile sorunsuz bir nakliye süreci geçirebilirsiniz. Öncelikli paketlenecekler, atılacaklar, yeni ev için ihtiyaç olan eşya listesi vs detayları gözden geçirdikten sonra planı uygulama aşamasına geçebilirsiniz.
Koli Temin Edin
Taşınma sürecinin en panik yapan notası bu olsa gerek. Evet evet marketlerden koli toplamaya başlayın. Çevrenize bakarken boş boş değil, koli koli bakmanızda yarar var. Bakkalların, marketlerin, hatta komşunuzun kullanmadığı koliler cankurtaranınız olabilir.
Etrafınızda koli bulma imkanınız yoksa, ambalaj ürünleri satan dükkanlardan temin edebilirsiniz. Üstelik bu tür yerlerde baloncuklu naylon ve ambalaj bulma imkanına da sahip olabilirsiniz.
Kullanmadığınız Eşyaları Gözden Çıkarın
Yeni evinizde gerçekten kullanmayı düşündüğünüz eşyaları belirleyin. Kullanmadığınız eşyaları ikinci el firmalarına satın ya da birilerine bağışlayın. Böylece paketlenecek eşyanız azalır ve gereksiz kalabalıktan kurtulmuş olursunuz.
Kolileri Etiketleyin
Daha önce yapmadıysanız hemen deneyin. Kesinlikle çok işe yaradığınız ve zamandan tasarruf sağladığını göreceksiniz. Kolilerinizin üzerine içinde ne olduğunu açıklayan etiket yapıştırın. Oda isimleri ve eşyaların kime ait olduğunu da yazarsanız karışıklık yaşamadan taşınmış olursunuz.